Hoe het begon… 20 oktober 2001. De dag dat ik voor het eerst in buitenwater ging duiken. Mijn eerste duik was in de Drie Vijvers in Adinkerke. Ik kreeg een knalroze pak aan met allerlei fluokleuren-accenten. Dat weet ik nog….
Belgica – de Gerlache
Please scroll down to read the story about the Belgica in English. De geschiedenis de Gerlache Flashback naar eind negentiende eeuw. De Belg de Gerlache kocht het Noorse schip Patria en doopte het om tot de Belgica. Het plan was…
Hoe kreeft koken?
Een vers kreeftje, zo af en toe, dat kan echt smaken! Met een beetje lookboter op de barbecue of dit receptje. De beste kreeft die ik ooit gegeten heb, was een kreeftencarpaccio. Alleen daarvoor zou ik terug mee willen naar Scapa…
10 handige kampeertips
Het buitenleven, genieten van de natuur, beetje back to basics,… Ik ga graag kamperen. De tent en de slaapzakken in de auto en weg ben ik! Je maakt het zo avontuurlijk als je zelf wil. Een beetje glamping, daar zeg ik…
Kreeft in een Amarettosaus – recept
Zij deelde een receptje met een Amarettosaus en mijn aandacht was getrokken. Niet op hakken, maar op mijn sloefkes stond ik een paar weken later te koken voor de beste vriendinnen. Gewaagd, want ik had het op voorhand niet uitgetest. Maar geslaagd,…
Waarom elke duiker self reliant zou moeten zijn…
Please scroll down for English Nooit te oud om te leren. Het gaat zeker ook voor de duiksport op. En dan gaat het niet om fysieke leeftijd. (Ook wel want ook 60-plussers kunnen nog leren duiken, er zijn zelfs voorbeelden…